אנרגיה סולארית תרמית

אנרגיה סולארית תרמית

אנרגיה סולארית-תרמית (Concentrated Solar Power) מנצלת את חום השמש לייצור חשמל באמצעות מערכות מכניות.

התחנות התרמו סולאריות הראשונות בעולם נבנו בארה"ב במחצית שנות ה- 80 של המאה הקודמת על ידי חברת לוז הישראלית והן פועלות עד לעצם יום זה.

הטכנולוגיה הישראלית עשתה שימוש בשיטת השוקת הפראבולית (trough), מערכת מראות קעורות אשר עוקבות אחר השמש ומקרינות את חום  השמש אל שפורפרות (Heat Collection Element) בהם נע שמן חם, אשר בסופו של תהליך אחראי להנעת טורבינות לייצור חשמל.

הבסיס הטכנולוגי לטכנולוגיה זאת פותח בשנות ה- 50 של המאה הקודמת ע"י ד"ר צבי תבור ז"ל, מנהל המעבדה הישראלית לפיזיקה אשר פעלה תחת משרד ראש הממשלה דוד בן גוריון והוא מצוי בשפורפרות אליהן מוקרן חום השמש, אשר מצופות במשטח שחור, הידוע גם כמשטח תבור.  פיתוח משטח זה היה גם הבסיס לפיתוחו של דוד השמש המסחרי המוכר לנו כיום ומצפה את קולטיו.

טכנולוגיה סולארית-תרמית נוספת

טכנולוגיה סולארית-תרמית נוספת מבוססת על מגדל (Solar Power Tower) אליו מוקרן חום השמש משדה בו מוצבות אלפי מראות אשר עוקבות אחר השמש באמצעות מערכות עקיבה (הליוסטטים).  ברום המגדל דוד מים אשר מחוממים לטמפרטורה של מאות מעלות לצורך הנעת טורבינה קיטורית.

ברחבי בעולם פועלות כיום תחנות סולאריות תרמיות בהיקף של 6.4 ג'יגה וואט.

הטכנולוגיה הסולארית תרמית מאפשרת שימוש בגז לגיבוי ולייצור חשמל בשעות החשיכה, ע"י שריפת הגז בטורבינות התחנה. 

עתיד המתקנים התרמו סולאריים מצוי בפיתוח תחנות כח היברדיות, של גז טבעי לצד התחנה התרמו סולארית, דבר שיהפוך את זמינות החשמל בתחנת הכח לקבועה.

בנוסף אגירת חום הנה אחד האתגרים המרכזיים לפיתוח הטכנולוגיה הסולארית תרמית.  בעולם נהוגה אגירת חום באמצעות מלח מותך (Malted-Salt), בטון ואוויר.  בתחום זה צפויים פיתוחים שיגדילו את נצילות המערכות הסולאריות תרמיות.

למדינת ישראל יתרון טבעי והיא נהנית מכמות קרינת שמש כפולה בהשוואה למרבית ממדינות אירופה.

מלאו פרטי יצירת קשר ונחזור אליכם בהקדם האפשרי