מחקרים רבים שנערכו הראו כי אין כל הוכחה מדעית לפגיעה של טורבינות רוח בבריאות האדם. המשרד לאיכות סביבה, אקלים וארגיה במדינת באדן וורטמברג בגרמניה ביצע סקר שהחל ב- 2013 ומדד בפועל את הרעש האינפראסוני הנגרם מטורבינות שונות בהספקים שונים. הסקר מצא, כי בטווח של 300 מ' הרעש האינפראסוני נמוך מסף התחושה האנושית, ובמרחק של 700 מ' מהטורבינות, הרעש האינפראסוני מתמזג עם רעש הרקע של הסביבה ואפילו הציוד הרגיש ביותר אינו יכול להבחין בו.
מחקר מקיף שפורסם לאחרונה על ידי ממשלת פינלנד בדק את כל טווחי הרעש (הקוליים והאינפראסוניים) שמייצרת טורבינת רוח בטווח של עד 2.5 ק"מ ומצא כי המדובר על רעש דומה לכל רעש עירוני אחר, בכל מקרה, הקמת טורבינות רוח כיום מתבצעת במרחקים גדולים ובטוחים (500 מטר לפחות מבתי מגורים), כך שהחשש לקיום מפגע רעש אינפראסוני הוא אפסי, אם בכלל.
לטורבינות רוח פגיעה מזערית בבעלי כנף ובסביבה. הרוב המוחלט של הטורבינות בעולם פוגעות בפחות מ- 10 בעלי כנף בשנה, ומגיעות לכ-0.269 פרטים נפגעים לכל ג'יגה-וואט מותקן. הפגיעה מגיעה לכדי מאיות האחוז מגודל אוכלוסיית הציפורים במקרה הגרוע ביותר (0.029-0.043% במין הנקטל ביותר, ואלפיות האחוז ב-18 המינים הבאים) ולמעשה בהשוואה לאלטרנטיבה של ייצור אנרגיה מדלקים מזהמים (שפגיעתן בבעלי כנף באמדת ב-5.18 פרטים לכל גי'גה-וואט מותקן), הן מצמצמות את הפגיעה בבעלי החיים.