אגירה מונעת "גילוח פסגה" (קיטום הייצור הסולארי). ליחידות הפוסיליות ברשת החשמל (כמו תחנות פחם) בדרך כלל יש הספק מינימלי לייצור (כ-30%-50% מההספק ההמקסימלי). עליית התפוקה הסולארית בשעות הצהריים, עלולה לדחוק את היחידות הפוסיליות אל מתחת לערך המינימלי לפעילות. היות שלא ניתן להוריד את הספק היחידות הפוסיליות אל מתחת לערך המינימום, צריך 'להשליך' את עודף החשמל הסולארי באמצעות קטימה (הפחתת הייצור של השדה הסולארי). סוללות האגירה מסוגלות לקבל ולאגור את עודף הייצור ולהשתמש בו בהמשך כשיש חוסר בחשמל (לדוגמה בשעות הערב כשהייצור הסולארי יורד). כך בשעות היום בהן יש קרינה חזקה מהשמש נטענת מערכת האגירה באנרגיה סולארית עודפת ובשעות הערב "משחררת" אנרגיה זו לרשת החשמל במקום להשלים את האנרגיה החסרה באמצעות ייצור בדלקים מזהמים.
הפחתת עומסים באמצעות אספקת חשמל עד להאצת תחנות מחזור משולב (מחז"מ) במשך עליית העומס השיורי (עומסים על מערכת החשמל כתוצאה משינויי היצע וביקוש לחשמל) לקראת שיא הביקוש בערב. אחרי הצוהריים, כאשר התפוקה הסולארית יורדת ובד בבד הביקוש עולה לקראת שיא הערב, העומס השיורי עולה במהירות ויחידות הייצור מתקשות לעמוד בקצב הנדרש. סוללות יכולות לפרוק בשלב זה אנרגיה לרשת בבמהירות ולהשלים את הפער. שירות זה הוא תחליף לפעולת תחנות גז פיקריות הפועלות כהספק "גשר" עד להאצת יחידות המחז"מ.
ייצוב תדר ותרומה לעתודה סובבת – יכולת הסוללה להיכנס לפעולה בתוך שברירי שנייה מאפשרת לה להוסיף הספק לרשת אם התדר יורד מתחת לערכו המקובל (בישראל - 50 הרץ), או להגדיל את העומס במצב אגירה אם התדר עולה מעבר לערכו המקובל. יכולת זו מאפשרת לצמצם את הדרישות לגבי עתודה סובבת (רזרבת אנרגיה שניתן לחבר לרשת החשמל בהתראה של 10 דקות) מהיחידות הפוסיליות וכך לחסוך כסף רב ופליטת מזהמים מיותרת.
טיפול בתנודתיות של התפוקה הסולארית – סוללות יכולות לספוג עודפי ייצור והשלמת חוסרי ייצור הנוצרים על ידי תנאי מזג האוויר משתנים. סוללות יתרמו ליישור עקומת העומס השיורי בעקבות התנודות בתפוקה הסולארית, ובעקבות זאת יצמצמו דרישות לעתודה סובבת ועתודה מהירה מיתר היחידות במערכת ולמעשה יפחיתו את הצורך בהקמת עוד תחנות לייצור חשמל.
הפחתת עומס ברשת ההולכה – בשעות הצהריים מערכות סולאריות מייצרות חשמל רב ומעמיסות על קווי ההולכה והשנאים של רשת החשמל, שעלולים להגיע לגבול היכולת. במקרה כזה ניתן לאגור את עודפי החשמל הסולארי בסוללות לפני שאלה עוברים לשנאי או לקו ההולכה (העמוס) ולפרוק אותם מאוחר יותר, כאשר מערכת ההולכה מאפשרת זאת.
ההפחתה בעומס על קווי הרשת מאפשרת לייעל את השימוש בתשתיות הקיימות ויכולה אף לייתר הוספת תשתיות חדשות. מגבלות הרשת לעתים מונעות הקמת מערכות סולאריות חדשות, לדוגמה במצב שהקו או השנאי עמוסים מדי ולא ניתן להעמיס עליהם עוד ייצור אנרגיה בשעות מסוימות. אגירה יכולה לאפשר הקמת מערכות והזרמה של החשמל בשעות בהן רשת הולכת החשמל מסוגלת לקבל אותו